Аграрії зазнають мільярдних збитків через порушення перевезення та зберігання продуктів
Сільське господарство щорічно втрачає близько €363 млрд. Основними причинами є неправильне зберігання і порушення норм транспортування продуктів від ферм до полиць магазинів.
Таку оцінку зробили експерти Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) пише видання Euro Meat News.
Найбільше харчових відходів виробляють регіони Південної Азії, Північної Америки та Європи.
Наприклад, в Південній Азії 21% виробленої їжі пропадає, так і не потрапивши до кінцевого споживача. Це значна цифра, оскільки на цей регіон припадає 14% всіх світових продуктів харчування.
Найменша втрата продуктів харчування спостерігається в Новій Зеландії та Австралії – всього 5,8%.
До 2030 року ООН хоче скоротити в два рази кількість харчових відходів на людину.
SEEDS.org.ua за інформацією AgroPortal
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!