Аграрії зазнають мільярдних збитків через порушення перевезення та зберігання продуктів

0 639

Сільське господарство щорічно втрачає близько €363 млрд. Основними причинами є неправильне зберігання і порушення норм транспортування продуктів від ферм до полиць магазинів.

Таку оцінку зробили експерти Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) пише видання Euro Meat News.

Найбільше харчових відходів виробляють регіони Південної Азії, Північної Америки та Європи.

Наприклад, в Південній Азії 21% виробленої їжі пропадає, так і не потрапивши до кінцевого споживача. Це значна цифра, оскільки на цей регіон припадає 14% всіх світових продуктів харчування.

Найменша втрата продуктів харчування спостерігається в Новій Зеландії та Австралії – всього 5,8%.

До 2030 року ООН хоче скоротити в два рази кількість харчових відходів на людину.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією AgroPortal

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!