Над виведенням такого сорту працюють науковці Південної дослідницької станції НААН України, що в Голопристанському районі Херсонської області. Вони поставили перед собою завдання отримати сорт, який не припиняє вегетацію навіть при температурі плюс 47°С і при тому буде мати червону серцевину.
Чи можливо це? Цілком можливо, тому що в інших географічних зонах планети – в Сполучених Штатах Америки та в Середній Азії вже є подібні сорти кавунів, які херсонські науковці взяли в якості еталонних. Та це не проста науково-дослідницька робота тому, що кліматичні умови на планеті швидко змінюються і науковці не тільки в Україні, а й на світовому рівні не встигають розробляти нові технології та виводити нові культурні рослини, краще адаптовані до спеки та посухи.
Тож за словами директора Південної дослідної станції, кандидата сільськогосподарських наук Володимира Лимара, очікувати виведення нового жаростійкого сорту кавунів раніше 2020 року не варто. «Адже мало вивести культурну рослину, яка не «консервувалася» б і за температури вище сорока градусів по Цельсію. Необхідно добитися збереження її смакових якостей, користі для людського організму», – підкреслив науковець.
SEEDS.org.ua за матеріалами http://agro-yug.com.ua/archives/23361
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!