Винороби Закарпаття вчилися аналізувати та оцінювати потенціал молодих вин
В Ужгороді днями відбулось навчання з дегустації та аналізу молодих вин урожаю 2024 року. Далі воно проводилось ще в кількох куточках Закарпаття, пише SEEDS.
Захід організувала Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття, а навчання провела знана експертка ФАО, професор Оксана Ткаченко.
Читайте також: Українські селекціонери створюють цукрову кукурудзу для космічних місій NASA та SpaceX
«Для виноробів — це можливість набути знань, що допоможуть підвищити якість продукції. Для виноградарів — це шанс краще зрозуміти, як їхні зусилля на етапі вирощування винограду впливають на кінцевий результат», – йдеться у повідомленні Асоціації.
Ця ініціатива є ключовим кроком у розвитку виноробства Закарпатської області, оскільки:
- Молоде вино — це основа майбутнього врожаю.
- Дегустація та правильний сенсорний аналіз молодих вин дозволяють виноробам оцінити їхній потенціал, своєчасно виявити недоліки та скоригувати технологічні процеси.
- Підвищення кваліфікації виноробів є основою для створення якісного продукту, що відповідає європейським стандартам.
- Сучасні знання й методи аналізу молодих вин, за участі фахівців, допомагають покращити смакові та ароматичні властивості, що є критично важливим для конкурентоспроможності місцевих вин на ринку.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!