Цьогоріч соя має дуже низький вміст протеїну, інколи показники істотно не дотягують до норми
Спекотне літо 2024 року істотно вплинуло на врожайність і якість зерна та сої. Ставки аграріїв на популярні та прибуткові культури не спрацювали, пише SEEDS.
Зокрема соя, на яку фермери покладали надії, забезпечила не той результат, на який сподівалися. Фахівці-лаборанти елеваторів також відмічають низьку якість цьогорічного зерна. Про це повідомила керівниця лабораторії дільниці «Чорнобаївський елеватор» ПП «Віктор і К» Альона Лесечко.
Читайте також: Як запустити бізнес з переробки й продажу плодоовочевої продукції: покрокова інструкція
«Соя цьогоріч має дуже низький вміст протеїну, крім того, надходить дуже багато зеленої сої. Інколи ми повертаємо партії, оскільки показники не відповідають нормам. Для нас як переробників важливий вміст протеїну в сої, показник нижче 36% ми не пропускаємо на елеватор.
Цього року показник протеїну здебільшого дуже низький, в межах 30-31%. Торік протеїн сягав 40-41%. Також і вихід сої дуже малий: раніше ми приймали 1-3 т зерна на день, а сьогодні — 0,5 т»,– розповіла Альона Лесечко AgroPortal.ua.
Проте соняшник, хоча й надходить у меншій кількості, показник олії демонструє хороший. Альона Лесечко каже, що базисний показник вмісту олії в соняшнику на елеваторі становить 48%, минулого року зерно містило 44-46%.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!