Мешканка Черкащини відтворює стародавні родинні рецепти та веде кулінарний блог
Антоніна Ткаченко, 63-річна жителька Черкащини, відтворює родинні рецепти та веде кулінарний блог у TikTok. Нині господиня має 31 тисячу підписників, яким показує, як готує у себе вдома, пише SEEDS.
Капусняк Антоніна Ткаченко готує за рецептом, який сто років передавали жінки у їхній родині. Розповіла, в якій послідовності готує.
Читайте також: На Дніпропетровщині виріс найбільший в Україні гарбуз
“Кидаю в нього квашену капусточку, завжди варю з квашеною. Потім додаю свіжу капусту. Її завжди мелю на м’ясорубці, щоб була однорідна маса. І одночасно пшоно.
Мама весь час варила, і ще коли ми були малими, казала: «Ось, ідіть, дивіться, воно вам знадобиться. На віку, як на довгій ниві». Ну, ми й дивилися. Він мені з дитинства так пах, ну такий вже смачний”, – розповіла господиня Суспільному.
Так капусняк варила не тільки мама, а ще її бабуся, додала господиня: “Варили тоді на весілля, на вирядини, коли виряджали в армію, на хрестини, на іменини — словом, на будь-яку подію. Тоді було це популярно — борщ, капусняк”.
Цю страву, зі слів пані Антоніни, в її родині люблять найбільше: “Ото варю, а що лишається — в баночках роздаю. А чоловікові, якби ще й пампушки були, то він і спав би з капусняком, ох уже й любить”.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!