Молоде подружжя фермерів з Тернопільщини вирощує 20 сортів органічного батату
Назар та Оля Палагнюк із селища Товсте, що на Тернопільщині два роки тому створили сімейну органічну ферму “Ecobatat”. Тут вони вирощують батат різних сортів та розсаду з нього, пише SEEDS.
Наразі подружжя вирощує близько 20 сортів органічного батату, кожен з яких має свій смак та колір. Про це Назар та Оля написали на сторінках ферми у соцмережах.
Крім цього молоді фермери створили власний асортимент страв з батату: панкейки, млинці, мафіни, торти, різні варіанти обжарювання, батат фрі, начинка до пиріжків, котлети, брауні, млинці, печибататво, пудинги та багато іншого.
Читайте також: Професійне зберігання та переробка – вимушений крок для фермерів України, щоб не збанкрутіти, коли овочі знов подешевшають
За освітою Оля – еколог. Вона добре знає про вплив сучасного сільського господарства на ґрунти і здоров’я людей. Тому разом з чоловіком вирішила не використовувати жодної хімії у своїй справі та дотримуватися виключно принципів органічного землеробства.
«Найголовнішою ознакою того, коли треба садити батат є температура ґрунту, вона має бути не менше 16 градусів і вдень, і вночі. Зазвичай, це кінець травня-початок червня», — діляться фермери.
За словами господині, ще одним важливим моментом є відсутність загрози зворотних заморозків. Навіть найменший холод – це стрес для батату, тож він може і не загинути, але вже не дати врожаю або дати мінімум.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!