Унікальні страви колотуха, кабачанка та молозиво визнали нематеріальною культурною спадщиною Вінниччини
Нещодавно перелік нематеріальної культурної спадщини Вінниччини поповнили вісім нових елементів. Всі вони є традиційними для тих, чи інших громад регіону, пише SEEDS.
Читайте також: Під час фестивалю на Рівненщині готували старовинну поліську страву – холодну юшку з грибами та оселедцем
Як повідомили у Вінницькому обласному центрі народної творчості до переліку увійшли:
- Особливості та технологія виготовлення виробів з сіна Барської ТГ
- Традиція приготування та споживання каші «Кабачанка» Крижопільської ТГ
- Традиція в’язання побутових віників із «сорго» з села Кидрасівка Бершадської ТГ
- Практика та культурний контекст приготування традиційної страви «Колотуха» Глуховецької ТГ
- Традиційна страва «Молозиво» з села Мізяківські хутори
- Подільський декоративний розпис Вінниччини
- «Традиція проведення жниварського обряду» Самгородацької ТГ
- Традиції пісенної спадщини Явдохи Зуїхи у Гайсинській громаді.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!