Фермери Черкащини щороку збільшують площі під гарбузами   

0 85

Цьогоріч у селі Великий Хутір, що на Черкащині, гарбузи почали збирати на три тижні раніше, ніж зазвичай. У 2024 році проблем додало ще й посушливе літо, пише SEEDS

Частина плодів згоріла на сонці, розповів власник підприємства Вячеслав Пождін. “Сам по собі гарбуз невеликий, зерно невиповнене, воно в цілому на всіх культурах так”, — пояснив він. Це, додав фермер, вплине на цьогорічний збут насіння: “Менше зерно і коштує менше”.

Читайте також: Селекціонери створили незвичайну маленьку диню з їстівною шкіркою

Загалом, за словами начальника підприємства Вячеслава Пождіна, планують зібрати до чотирьохсот тонн насіння в сухому стані та отримати сто тисяч гривень із гектара. Цей дохід має покрити усі збитки:

“Торік не було ціни на продукцію, хоча був непоганий врожай. У цьому році дуже непогані ціни — в районі 130-140 гривень за кілограм”, – розповів Вячеслав Пождін Суспільному.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку області Романа Косенка, у 2024 році черкаські фермери засіяли 4 700 гектарів гарбуза. Це на дві сотні гектарів більше, ніж у 2023-му.



“Його продають як на внутрішньому ринку — для кулінарії та медицини, так і на зовнішньому. З кожним роком все більше господарств доєднуються до цієї тенденції зі збільшення його площ”, — зазначив посадовець.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!