Незвичайне кафе у Львові готує борщі з вином та лекваром, а також сирні льодяники

0 64

Львівське кафе “Інші” дивує поціновувачів української кухні унікальним борщем, дерунами та оливками із аличі. У новому меню є п’ять унікальних смаків борщу, кожен з яких розкриває нові грані класичної страви: пряний індійський, з ферментованими лимонами, гострий з рибою, борщ Діоніса (з вином) та зі сливовим лекваром, пише SEEDS

Борщ з ферментованими лимонами та маком чи гострий борщ з сомом запозичає трохи з азійської кухні й додавати нові ноти до української страви. Індійський борщ додає спецій, імбиру та карі, що робить його особливо пряним та ароматним. Борщ Діоніса – насичений смаком червоного вина.

Читайте також: На Дніпропетровщині виріс найбільший в Україні гарбуз

Кафе “Інші” — це концептуальний заклад, заснований відомим шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та його партнеркою Інною Поперешнюк, співзасновницею компанії “Нова пошта”. Заклад було перевідкрито 15 липня 2023 року, і з того часу він став місцем, де поєднуються кулінарні експерименти, фермерські продукти та унікальна атмосфера.

Концепція кафе — популяризація фермерських продуктів, вирощених на власній фермі, через авторські страви та алкогольні коктейлі. У “Інших” подають алкогольні коктейлі з овочів і фруктів, вирощених на фермі, а також закуски, що підкреслюють зв’язок із натуральними продуктами.



Наприклад, дерунів у закладі – 7 видів: солодкі деруни з динею та м’ятою, деруни з шарпаним м’ясом чи з рибою та ферментованими лимонами, деруни з гливами, кремом із бринзи та грибово-сметанковим соусом. Є навіть деруни з пікантними свинячими вухами.

Доповнюють загальну концепцію закладу незвичайні закуски. Серед них — оливки з аличі, хумус з білими грибами, пате з оленини, сирний льодяник, м’ясо з квашенням.

Кожна страва має свою історію, натхненну українською кухнею та гастрономічними традиціями, додають засновники.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!