Строки оформлення земельних паїв в Україні продовжили до 2028 року

0 100

Український Парламент підтримав доопрацьований з урахуванням правок Президента Володимира Зеленського Закон щодо захисту інтересів власників земельних часток (паїв), а також застосування адміністративної процедури у сфері земельних відносин (законопроєкт № 11150), пише SEEDS

Основною метою Закону є захист прав власників земельних часток (паїв), зміни у регулюванні земельних відносин в умовах війни, приведення законодавчих актів у сфері земельних відносин у відповідність з Законом України «Про адміністративну процедуру». Про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Читайте також: В Україні розпочався Великий кооперативний Здвиг

Зокрема законом передбачено продовження строку оформлення невитребуваних (нерозподілених) земельних ділянок, здійснення розподілу земельних ділянок між власниками земельних часток (паїв) та їх спадкоємцями земель, що залишилися у колективній власності після розподілу земельних ділянок (з 1 січня 2025 року до 1 січня 2028 року).

Перша редакція законопроєкту була ухвалена парламентом у цілому в травні поточного року, однак була заветована президентом України. Згодом він повернув документ до Верховної Ради з пропозиціями для доопрацювання.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!