Для фермерів, які займаються племінною справою, відкрили єдиний портал єТваринництво

0 35

Мінагрополітики запускає новий електронний портал єТваринництво для реєстрації суб’єктів племінної справи, який в рази спростить процедури для фермерів, пише SEEDS.

Мова йде про електронний портал для реєстрації суб’єктів племінної справи та селекційних досягнень у тваринництві. Він у різному випадку спростити ці процедури для фермерів.

Починаючи з 10 жовтня, аби присвоїти відповідний статус суб’єктам племінної справи у тваринництві потрібно лише подати електронну заяву на сайті Мінагрополітики у розділі єТваринництво, внести відомості до реєстру і отримати відповідний витяг. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль.

«єТваринництво – це про спрощення процедур, прозорість рішень та вільний допуск до загального переліку порід всіх видів сільськогосподарських тварин, що зареєстровані на території України», – вважає Віталій Коваль.

За його словами, схожа процедура і в проведенні апробації, реєстрації селекційних досягнень у тваринництві (виведення нової породи, типу, лінії та інше) та імпортованих порід всіх видів сільськогосподарських тварин.

Читайте також:  Нішеві культури можуть стати більш привабливими для фермерів України через вищу маржинальність

У Мінагрополітики уточнили, що відомством було розроблено та впроваджено електронні реєстри:

Реєстр суб’єктів племінної справи у тваринництві – яким передбачено проведення в електронному форматі процедури присвоєння відповідних статусів суб’єкта племінної справи у тваринництві, а саме:

  • подання заяв їх розгляд та ухвалення рішення про присвоєння (зміну, позбавлення) відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві ;
  • внесення відомостей до електронного Реєстру суб’єктів племінної справи у тваринництві:
  • формування суб’єктами племінної справи у тваринництві Витягу про реєстрацію племінного стада в Реєстрі.
  • Реєстр селекційних досягнень у тваринництві – яким передбачено проведення в електронному форматі процедури апробації, реєстрації селекційних досягнень у тваринництві (виведення нової породи, типу, лінії та інше), а також реєстрація нових імпортованих порід всіх видів сільськогосподарських тварин, а саме:
  • подання заявок (авторами та оригінаторами) їх розгляд та ухвалення рішення про проведення апробації селекційних досягнень у тваринництві;
  • реєстрацію вітчизняних селекційних досягнень;
  • реєстрацію порід тварин вперше ввезених за імпортом;
  • внесення відомостей до електронного Реєстру селекційних досягнень у тваринництві;
  • формування авторами та оригінаторами Витягу про реєстрацію селекційного досягнення в Реєстрі.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!