Ціна на картоплю в Україні за рік зросла майже втричі

0 391

Ажіотаж на ринку картоплі в Україні не вщухає, навіть попри тривале збирання цієї продукції в місцевих господарствах, пише SEEDS.

За словами самих виробників, основним фактором, що провокує зростання цін у сегменті картоплі, стало зниження врожайності цієї культури через несприятливі погодні умови влітку поточного року, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

При цьому фермери зазначають, що через посуху, яка спостерігалася в основних регіонах виробництва картоплі, дуже високий відсоток некондиційної продукції, яка не підлягає тривалому зберіганню.


«Сьогодні українські фермери пропонують до продажу картоплю по 17-25 грн/кг ($0,41-0,61/кг), причому тільки за останній тиждень ціна на цю продукцію в Україні зросла в середньому на 19%. Причиною зростання цін у цьому сегменті, як і раніше, залишається підвищений попит з боку оптових компаній, які продовжують закуповувати цю продукцію для закладання на зберігання.

При цьому в деяких регіонах через рясні дощі збирання врожаю картоплі дещо ускладнене, що додатково надає підтримку зростанню цін на дану продукцію», – йдеться у повідомленні проєкту.

Читайте також:  Нішеві культури можуть стати більш привабливими для фермерів України через вищу маржинальність

Варто зазначити, що сьогодні ціна на картоплю в Україні в середньому вже у 2,8 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року. Великі гравці ринку не поспішають із продажами основних обсягів картоплі, оскільки розраховують на більш високі ціни в цьому сегменті ще в першій половині поточного сезону.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!