На Рівненщині презентували гастрономічну карту з автентичними стравами

0 154

У Володимирці на Рівненщині презентували гастрономічну карту. Це 18 автентичних страв поліського регіону з 14 населених пунктів громади, з рецептом та історією кожної з них усі охочі можуть ознайомитися, перейшовши за посиланням через QR-код, пише SEEDS.

Автентичними стравами частували відвідувачів у рамках презентації місцевої гастрономічної карти у День захисників і захисниць України.

Читайте також: Завдяки картопляному фестивалю на Житомирщині вдалось зібрати чимало грошей на виготовлення дронів

Фахівець управління соціально-культурної сфери Володимирецької громади Олег Босик каже, що на карті зображені автохтонні стародавні страви, які готують у населених пунктах громади з давніх-давен.

“Також на карті є QR-коди, завдяки яким можна подивитися більше інформації, дізнатися про історію виникнення страв, про те, де вони готувалися, з якого часу, про рецепт даної страви, як приготувати в сучасних умовах, про інгредієнти”, – розповів Олег Босик Суспільному.

Серед страв, які можна було скуштувати за донат для ЗСУ, були печена капуста в огірковому розсолі, вареники з чорницями, картопляна ковбаса з салом, юшка з грибами, гарбузова каша, ланципупики, борщ із сушеної риби, затирка, молочний суп з пшоном, печунське мудрило та інші.



Краєзнавиця та учасниця презентації Леся Гайдук розповіла, що страву мудрило готувати нескладно, таку назву вона має через простоту приготування:

“Мудрило — це старовинна страва. Печуться картопляники. Можна в печі пекти, можна на сковорідці. І якщо великі — ріжуться, якщо маленькі — кидаються цілими. І робиться така юшка з реберцями або мʼясом, кидається пшоно. Ось таке вам мудрило. Намудрують господині — і мають смакоту”.

Гастрономічна карта є продовженням проєкту “Володимиреччина на смак”, який втілюють у громаді.

 

 SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!