Для українських військових готують халяльні, кошерні та веганські сухпайки

0 22

Міністерство оборони України повідомило про плани з грудня 2024 року включити кошерні, халяльні та веганські пайки для військовослужбовців, пише SEEDS.

Нові сухпайки мають на меті задовольнити потреби військових, враховуючи їхні релігійні переконання, здоров’я та етичні принципи. Вони будуть впроваджені після завершення процесу розробки та затвердження асортименту.

Читайте також: Літня спека позбавила фермерів України значної частини врожаю

У межах підготовки до впровадження цих пайків уже відбулися консультації з представниками різних релігійних громад, а також з організаціями, пише Міноборони.

«Ми знаємо, що багато наших військових дотримуються різних релігійних традицій або мають особливі дієтичні потреби, тому активно співпрацюємо з релігійними громадами та експертами в галузі харчування. Ми також розуміємо важливість етичного вибору, тому рослинні сухпайки стануть важливою частиною нашої нової стратегії. Це не лише питання харчування, але й поваги до переконань кожного бійця», – коментує Дмитро Кліменков, заступник міністра оборони України.

Він також додав, що ця ініціатива є частиною ширшого підходу Міноборони до інклюзивності та забезпечення комфортних умов для всіх військовослужбовців.



Наразі веганські пайки для військових забезпечують волонтери. Петицію до президента Володимира Зеленського створити військові страви для вегетаріанців і веганів у повсякденних операціях і в зоні бойових дій підписало 25,5 тисячі українців.


Дослідження Київського міжнародного інституту соціології тільки за 2020 рік показало, що 4,5 млн українців були вегетаріанцями, а близько 800 тис. – веганами.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!