У світі набирає популярності новий суперпродукт – ірландський мох

0 21

Морський мох може стати наступним суперпродуктом, який швидко завойовує популярність завдяки своїм численним перевагам для здоров’я. Він відзначається високою поживною цінністю і здатністю позитивно впливати на здоров’я, пише SEEDS.

Chondrus crispus – цей вид червоних водоростей, відомий також як ірландський мох, росте на скелястих узбережжях Північної Атлантики. Однією з причин зростання популярності морського моху стала поява у 2023 році “Skin Glaze” смузі, який підтримує відома зірка Гейлі Бібер.

Після успіху смузі морський мох почав з’являтися у морозиві та джемах. Нещодавно відомий інвестор Марк Кьюбан підтримав стартап, який виготовляє жувальні цукерки з цього інгредієнта, пише Fooddive.

Читайте також: Переробка амаранту в Україні набирає нових обертів

Водночас глибинних наукових досліджень впливу вживання морського моху на здоров’я людини поки що небагато. Деякі дослідження на тваринах показали, що морський мох може мати імуномодулювальні та протизапальні властивості, а також проявляти антиракові ефекти. Інші дослідження вивчають загальний вплив морських водоростей на рівень глюкози в крові, артеріальний тиск і функції щитоподібної залози.

Споживати моху радять не більше однієї-двох столових ложок на день, що становить приблизно 1000 міліграмів – аби не перенаситити організм йодом.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!