Окупація південних територій України підштовхнула розвиток кісточкових садів у інших регіонах

0 81

Війна підштовхнула розвиток кісточкових садів в багатьох регіонах України. Останнім часом є попит з боку садівників Чернівецької, Хмельницької, Вінницької областей та у Центрі країни, пише SEEDS.

За останні два роки фермерське господарство «Відродження» внесло до Державного реєстру 13 сортів і клонів кісточкових культур, зокрема, відому підщепу Міробалан 29С – основну для багатьох кісточкових у Європі.

Читайте також: Енергоефективність як ключ до стійкості: Як Бізнес Мережа Сільських Жінок допомагає громадам подолати виклики енергетичної кризи

Про це у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» розповів власник підприємства Іван Ярмолюк.

«У нашій діяльності ми вирішили робити акцент на кісточковій групі, тому що події війни в Україні, через які потрапили в окупацію південні території, багаті на кісточкові сади, дали поштовх для розвитку кісточкового напрямку в інших регіонах. Ми бачимо дуже вдалі приклади цього у Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій областях та у Центрі країни», – написав він.

При цьому, якщо на півдні росли переважно класичні сади зі старими вітчизняними сортами, зокрема черешні, то нова хвиля кісточкових рухається у бік інтенсифікації та сучасної закордонної селекції, відзначає Ярмолюк.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!