В Україні ліквідували Держрезерв і створили Держагентство з питань резерву

0 57

Кабінет Міністрів ліквідував старе Держагентство резерву і створив новий центральний орган виконавчої влади — Державне агентство з управління резервами України, пише SEEDS.

Відповідні рішення Кабінет Міністрів ухвалив 26 вересня. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Читайте також: Сотні іспанських фермерів протестували проти імпорту зернових з України

«Від моменту проголошення Незалежності у державному резерві назбиралося чимало проблем. Серед основних — відсутність необхідних запасів, прострочена продукція, неефективне управління запасами. Матеріальні цінності закуповувалися за неринковими, значно завищеними цінами.

Державне агентство з управління резервами здійснюватиме повноваження, передбачені Законом «Про державні резерви». Вони суттєво відрізняються від повноважень, які здійснював Держрезерв, отже запускаємо докорінно нову структуру цього державного органу», — зазначила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Державне агентство з управління резервами відповідатиме за управління державним матеріальним резервом, до складу якого не входить мобілізаційний резерв.

Йдеться про створення запасів матеріальних цінностей, що складаються із запасів сировинних, паливно-енергетичних, матеріально-технічних ресурсів, промислових і продовольчих товарів, лікарських засобів та медичних виробів, призначених для використання у мирний час, а також в особливий період. Закупівля матеріальних цінностей державного матеріального резерву відбуватиметься виключно на електронних аукціонах.

Також новий орган формуватиме номенклатуру матеріальних цінностей та норми їх накопичення відповідно до нового Порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!