Сотні іспанських фермерів протестували проти імпорту зернових з України

0 173

Днями понад 300 іспанських аграріїв, що входять у союз фермерів і тваринників Unión de Uniones зібралися у порту Сантандер. Там вони протестували проти імпорту українських зернових, який постійно збільшується, пише SEEDS.

Протестувальники наполягали на тому, що аграрії “не можуть і надалі залишатися тими, хто платить ціну за всі політичні домовленості, які відбуваються в Європі”. Крім того вони критикували міністра сільського господарства Луїса Планаса, який начебто хоче протистояти фермерам і власникам ранчо своїми заявами в Брюсселі з цього приводу, заявляє Union de Uniones.

Читайте також: Війна в Україні сприяє наступу небезпечної алергенної рослини – амброзії

23 вересня 2024 року він заявив, що зернові з України “найвищої якості” і що ціна, за якою цей імпорт продається, є “розумною”.

«Кантабрія – це регіон із великим поголів’ям худоби, тому не можна сидіти склавши руки, поки витрати продовжують зростати. Хоча це безпосередньо не пов’язано зі збільшенням імпорту зерна з України, але все ж таки є. Ми не хочемо продавати дешеві крупи і купувати дорогі корми», – говорить Луїс Кортес, державний координатор Союзу.

Організація наполягає на тому, що Регламент, який підтримує Україну, передбачав певні захисні заходи для деяких чутливих продуктів на рівні ЄС, і якби ті самі критерії застосовувалися до імпорту пшениці та кукурудзи, що ввозяться в Іспанію з України, вони вже повинні були знову запровадити тарифи, які були скасовані.

Також в Union de Uniones заявили, що на знак протесту вони без вагань виведуть трактори на вулиці цієї зими, якщо це буде необхідно.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!