Україна у п’ятірці основних постачальників органічних продуктів до Європи

0 114

Україна увійшла до п’ятірки основних постачальників органічних продуктів до Європи. Хоча сьогодні лише 471 тис. га, зайняті під органіку, пише SEEDS.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Віталій Коваль на конференції, присвяченій органічному ринку України та його перспективам.

Читайте також: Через аномальну погоду садівники Вінниччини не дорахуються половини врожаю яблук

«Органіка найближча до врегулювання всіх законодавчих процесів ЄС. І якщо наразі ми п’яті у постачанні органічних продуктів до Європи, то наше завдання – стати першими. Зробити це дозволяють і площі, і бажання та досвід, який є в наших людей.

Сьогодні лише 471 тис. га, зайняті під органіку. Ці площі необхідно збільшувати, адже ми тримаємо курс на глибинну переробку. Важливо експортувати готові продукти, а не сировину. І вони мають бути на рівні всіх вимог ЄС», – вважає Віталій Коваль.

Він зазначив, що в Україні тільки 471 тис. га зайнято виробництвом органіки. Коваль акцентував увагу на важливості експортувати готові продукти, а не сировину. При цьому вони мають відповідати вимогам Європейського Союзу.


Між тим Україна 2023 року поставила на ринок Європейського Союзу 45,8 тис. т меду, що стало другим результатом і становило 28% усього імпорту цього продукту країнами Співдружності.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!