Фермер з Хмельниччини збирає врожай броколі тричі на рік

0 160

Фермер Олександр Машталер з Хмельниччини вирощує вісім сортів цвітної капусти, шість — броколі та стільки ж видів перцю серед іншого різноманіття городини. На своїй ділянці у селі Немичинці він використовує лише органічні добрива, пише SEEDS.

Олександр Машталер розповів, броколі вирощує шість років. Каже, що випробував різні сорти.

“Урожай броколі можна збирати тричі на рік — до кінця листопада. Вона витримує до восьми градусів морозу. Сорт “Перпл Меджик” я вже вирізав. У рослини з’явились “боковинки”. Якщо її зрізати, вона дасть ще один врожай. Зазвичай так відбувається з будь-яким сортом”, – розповів Олександр Машталер Суспільному.

Читайте також: Ветеранська сокарня у Тернополі знайшла незвичайний підхід до переробки фруктів

За словами фермера, він селекціонував сорт перцю “Візантія”: “Коли я висаджував різні сорти перцю, помітив один кущ. Він мав незвичайний врожай. Перець був гарний і смачний. Я його відібрав, потім ізолював від інших сортів”.



За словами Олександра Машталера, без розсади виростити перець складно. На розсаду його потрібно висаджувати наприкінці січня чи на початку лютого. А висаджувати у відкритий ґрунт — після 15 травня, коли минає загроза заморозків.

“До морозів перець буде приносити плоди. Якщо на ділянці організувати крапельне зрошування, урожай буде в три рази більший”, – каже Олександр Машталер.

Фермер розповів, його овочі без нітратів, бо використовує органічні добрива. Завдяки цьому має постійних замовників серед рестораторів і торговців.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!