Уряд України змінив порядок держпідтримки страхування сільгосппродукції

0 49

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку надання державної підтримки страхування сільськогосподарської продукції. Про це повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук, пише SEEDS.

За його інформацією порядок змінено з метою приведення його у відповідність до норм ЗУ №4391-VI «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» з урахуванням змін, внесених ЗУ №3720 «Про обовʼязкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».

Читайте також: Стало відомо коли «Земельний банк» проведе перші аукціони з оренди державних с/г земель

«Оновлено підхід до ліцензування страховиків, зокрема передбачено, що для страхування сільгосппродукції необхідна наявність у страховиків ліцензій на здійснення діяльності зі страхування за класами страхування 8 та 9», — уточнив Тарас Мельничук.

Крім того, вилучено норми стосовно відповідальності страховика за невиконання рішення Національного банку України про заходи впливу за порушення вимог законодавства у сфері страхування сільгосппродукції.

«Уточнено норми щодо подання страховиками до Мінагрополітики інформації стосовно страхування сільгосппродукції з державною підтримкою, а саме у паперовій або електронній формі тощо», — підсумував посадовець.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!