Мешканка Кропивниччини виготовляє 42 види пастили з ягід та фруктів, зібраних у власному саду

0 138

Кропивничанка Світлана Луньова виготовляє пастилу з ягід та фруктів, вирощених у власному саду. Пастила — це десерт із фруктового пюре, пише SEEDS.

Світлана почала готувати цей десерт вісім років тому. Спочатку це були смаколики для своїх дітей. Тепер вона робить їх для військових, рідних та на замовлення. В асортименті має 42 види пастили.

Читайте також: На Рівненщині відтворили давні рецепти пирогів з квасолею і сушеними чорницями

Щоб виготовити цей десерт, розповіла господиня, потрібні два види фруктів: з пектином та такі, щоб були солодкі. Як пектинову основу Світлана використовує печені яблука.

“Можемо використовувати й свіже яблуко, але я пропоную саме печене, там більше пектину. Абрикоса і яблучко — воно вже солодке. Якщо ми будемо брати порічку і яблуко — буде кисле, вишня і яблуко — кисле. Треба додавати або мед, або трошечки бананчику”, – розповіла Світлана Луньова Суспільному.


Пюре Світлана висушує в дегідраторі – це прилад, який видаляє вологу з продуктів, щоб зберегти їх на довгий термін. Цей процес триває шість годин. Взимку пастилу можна виготовляти із заморожених фруктів та ягід.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!