Вчені спробували зробити пиво в умовах, наближених до космічних, – результати вражають
Космічне пиво може смакувати краще ніж земне. Такого висновку дійшли вчені, які спробували зробити пиво в умовах, які наближені до космічних, пише SEEDS.
Експерименти проводила команда з Інституту харчових і сільськогосподарських наук Університету Флориди (UF/IFAS). Вони дійшли висновку, що мікрогравітація може не тільки прискорити процеси бродіння, але й допомагати виробляти продукти вищої якості. Про це йдеться у результатах дослідження, опублікованих в журналі Beverages, пише Popular Science.
Читайте також: Фермери отримають компенсацію за понад 11 тисяч одиниць української агротехніки
“Ми точно збираємося проводити ферментацію в умовах мікрогравітації в майбутньому, оскільки ми продовжуємо досліджувати космос, і будуть результати, які нам буде дуже важко передбачити”, — співавтор дослідження та UF/IFAS Ендрю Макінтош.
Наразі експеримент проводили не на Міжнародній космічній станції, а у крихітному симуляторі мікрогравітації. Протягом трьох днів команда через регулярні проміжки часу оцінювала бродіння пива на основі щільності, кількості дріжджів та їхньої життєздатності.
Через три доби науковці виявили, що мікрогравітація не лише не шкодить процесу бродіння, а й може пришвидшити його. Та найцікавішим виявилось те, що дріжджі за умов мікрогравітації дозволяють отримувати продукти навіть вищої якості, ніж від бродіння на Землі.
Вчені припускають, що такий ефект пов’язаний з певним геном у дріжджах, який контролює рівні складноефірних побічних продуктів бродіння, відповідальних за хороший і поганий смак пива. Дослідники вважають, що мікрогравітація може активно сприяти створенню кращого пива і навіть може забезпечити переваги, які не реалізуються на землі.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!