Пасічник з Рівненщини тримає частину вуликів у лісі, – збирає цілющий мед із тамтешніх трав

0 1 314

Понад п’ятдесят років Василь Корінець з Рівненщини тримає пасіку. Має десяток вуликів у дома і майже два десятки — у лісі, аби отримати мед із тамтешніх трав, пише SEEDS

Два роки тому чоловік переніс у ліс 18 вуликів. Тут бджоли збирають нектар під час цвітіння трав та деяких дерев.

Читайте також: Підприємці з Харківщини розбудовують екопоселення та виготовляють каву з жолудів

“Тут всюди заболоченість, колись були поля. Росте Іван-чай, крушини дуже багато. Ділянки косять і та маленька крушина відростає, цвіте й саме на неї йдуть бджоли. Верба козяча — на неї дуже добре бджоли йшли цього року. Так ніколи не йшли”, – розповів пасічник Суспільному.

Доглядає за бджолами Василь Корінець із дитинства. Каже, що це родинна справа й усього його навчав батько, однак сам він мед ніколи не їсть.



“Я бджолами займаюсь із п’ятого класу. Бо в мене батько робив понад 20 років пасічником в колгоспі. Я допомагав йому, і теж займаюсь. На пенсії, вдовець. Що ще робити. Люблю це”, – говорить бджоляр.

Пасічник розповів, що цьогоріч викачав близько 40 літрів меду. За його словами, бджоли активно збирали нектар ранньою весною. Згодом почались дощі, а влітку — спека. Через це, спрогнозував чоловік, вдасться зібрати меду на 40% менше, аніж торік.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!