Для виноградарів Одещини це спекотне літо виявилося досить вдалим

0 177

Фермери Микола Федоров та його брат Віктор Ташогло, вирощують у Болградському районі 12 га винограду. Цьогоріч вони попередньо очікують на дуже гарний урожай, пише SEEDS

За словами Миколи Федорова, виноград полюбляє високі температури, сонце та відсутність дощу. На питання щодо нестачі вологи аграрій пояснює, що корені винограду йдуть глибоко у землю: до шести метрів, де й знаходять необхідну кількість вологи. А ось з проблемою активізації шкідників також стикалися, однак вдало їх побороли.

За словами Миколи Федорова, виноград також полюбляє високі температури, сонце та відсутність дощу. На питання щодо нестачі вологи аграрій пояснює, що корені винограду йдуть глибоко у землю: до шести метрів, де й знаходять необхідну кількість вологи. А ось з проблемою активізації шкідників також стикалися, однак вдало їх побороли, повідомляє «Юг.Today».

Читайте також: Українські фермери можуть отримати гроші на розвиток переробки агропродукції

Цього року врожай очікують навіть більше, ніж торік, адже з кожним роком молоді виноградники приносять фермерам все більше ягоди. Зокрема до минулоріч згаданих сортів столового винограду «Лівія», «Кишмиш», «Велес», «Аркадія», «Кодрянка», «Сенсація» та інші, додали ще чотири американських сорти.

Микола Федоров зазначає, що спочатку вони брали по 50-100 саджанців та випробовували їх 5-6 років на невеликій площі, і за успішного результату, висаджували вже півтора-два гектари. Усього виноградники у господарстві зараз мають на площі 12 гектарів.



Крім того, у поточному році аграрії вперше висаджували персики – 4 гектари. Їх фермери поливали ціле літо, використовуючи трактор та бочку. Перший врожай персиків очікують приблизно у 2026 році. Також у господарстві заклали 16 гектарів під мигдаль, і вже наприкінці серпня планують його прививати на персик.

Цього року виноградарі розвозять свою продукцію по різних куточках України: у Львів, Тернопіль, Рівне, звісно, що й в Одесу, а загалом продають по всій країні. Кажуть, що 90% продукції продавалося через Інтернет. Наразі Миколи Федоров зізнається – у поточному році навіть не оприлюднювали оголошення, адже постійних покупців вже вистачає. Тож, для виноградарів це спекотне літо попередньо виявилося досить вдалим.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!