Господиня з Рівненщини більше 40 років тримає у господарстві кіз, козенят віддає людям

0 44

Понад 40 років Ніна Якимчук з Рівненщини тримає у господарстві кіз. Зізнається, що не може жити без їхнього молока, пише SEEDS

Нині 82-річна жінка має козу і двох козенят. Сама доглядає за ними й випасає у лісі. Каже, що молоко, ягоди та яблука — її основна їжа.

“Я вважаю, що козяче молоко — це аптека, бо кізоньки тільки квіточки люблять. І бабам старим тільки треба молочко. Я взагалі без нього не можу жити. В мене як на місяць-два запуститься коза — йду на базар і купую”, – розповіла Суспільному Ніна Якимчук.

Жінка годує кіз тим, що вирощує у садку й на восьми сотках городу: “В мене садок великий, яблук багато, то я ріжу для козенят. Зриваю листя з кукурудзи, соняшника, насіннячко теж хрумають козенята, кілька хвилин — і нема. Для них жито посіяла. Траву вони скубуть, зіллячко всяке”.

Читайте також: Українські фермери можуть отримати гроші на розвиток переробки агропродукції

Випасати кіз 82-річна Ніна Якимчук ходить до лісу: “По ягоди з ними теж ходжу до лісу. Дуже жарко. Зате вони все там наїдяться, ожину поскубають”.



Зі слів жінки, козенят вона віддає людям, як трохи підростуть: “Їх трьох народила аж, то одненьку приїхали й купили вже, кізочку. А двох, може, ще забере хто. Треба віддати їх, бо бабу перекидають вже”.

Ніна Якимчук розповіла, що за тваринами навчив доглядати батько, з дитинства вона пасла овець та корів: “Я багато індиків тримала, поросятко тримала завжди, а коза в мене була весь час, коза годувала мене і порося”.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!