Вчені створили замінники олії та яєць із шкірки апельсинів

0 33

Компанія Ingredion оголосила про запуск двох нових інгредієнтів із цитрусових волокон, які можуть замінити олію та яйця. Їх можна використовувати в різноманітній їжі, включаючи альтернативи м’ясу, молочні продукти, випічку, пише SEEDS

На відміну від деяких інших продуктів з цитрусових волокон, розробка Ingredion має багато переваг, зокрема можливість частково або повністю замінити дорогі та нестабільні інгредієнти – яйця, олії, томатну пасту тощо.

«Веганські продукти зазвичай містять серію добавок для імітації інгредієнтів, таких як яйця, що призводить до довгого та складного списку інгредієнтів», – розповіла виданню Vegconomist Юліка Баседа, глобальний менеджер R&D програми в Ingredion.

Натомість продукти Ingredion мають природний склад та широку функціональність. Вони можуть емульгувати та зв’язувати воду, забезпечуючи товщину продукту та його стабільну текстуру.

Читайте також: Українське хмелярство опинилось у критичному стані через обмеження великих пивоварних компаній    

Цитрусові волокна вже доступні на ринках Європи, Близького Сходу та Африки, пізніше  вони стануть доступними в США та Канаді, а згодом і в Латинській Америці.

Особливістю цитрусових волокон є те, що вони оптимально замінюють синтетичні зв’язувальні речовини, такі як метилцелюлоза, в рослинному м’ясі. Виготовлені з переробленої цитрусової шкіри, вони отримали екологічні маркування на упаковці «виготовлено з натуральних джерел», «на основі фруктів» та «джерело харчових волокон».

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!