Священник з Житомирщини знайшов у лісі популяцію рідкісних червонокнижних рослин

0 178

Отець Олександр, настоятель церкви Архангела Михайла у селі Мелені, що на Житомирщині, знайшов у лісі дивовижну рослину, яку він ще ніколи не бачив, пише SEEDS.

Допоміг з’ясувати що це за рослина його син Давид, який навчається на біофаку Львівського університету. Він визначив її як лісову орхідею-булатку червону, повідомляє Київський еколого-культурний центр.

Читайте також: Сьогодні лінії для пакування овочів потрібні навіть дрібним фермерам – бракує працівників

«Ми приїхали до отця Олександра та підтвердили знахідку. У сосновому лісі він знайшов справді булатку червону. Ця рослина занесена до Червоної книги і серед орхідей є однією з найрідкісніших.  Знайдена священником  Олександром популяція виявилася однією з найбільших на рівнинній частині України – понад 250 штук!

Можна привітати його з дійсно важливим екологічним відкриттям! Булатка на момент нашого приїзду цвіла великими червоними квітами. Здавалося, ніби у лісі горіли чарівні вогники, які запалили ельфи», – йдеться в повідомленні КЕКЦ.

Щоб врятувати булатку червону від знищення шляхом вирубки лісу, екологи планують створити на місці її знахідки пам’ятку природи. Крім цього вони просять повідомити про інші відомі місця де ще росте булатка червоне в Київській, Черкаській, Житомирській, Полтавській, чи Чернігівській областях. Там також можна створити охоронні зони.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!