Вчені створили тістечка із залишків чаю та кави, які знижують ризик ожиріння

0 511

Неймовірні новини світу: дослідники з Університету Короля Фейсала, що у Саудівській Аравії, розробили тістечка з чайних а кавових відходів, які знижують ризик ожиріння, пише SEEDS.

Для цього вони додали відпрацьоване чайне листя та кавову гущу у бісквітне тісто, щоб отримати тістечка з вищою поживністю та довшим терміном зберігання.

Чай та кава – відомі джерела антиоксидантів, нерозчинної клітковини, незамінних амінокислот, цукру з низьким глікемічним показником, калію та кальцію.


Однак традиційний процес заварювання часто лишає цінні сполуки у відпрацьованому чайному листі чи кавовій гущі, і лише частина з них потрапляє до чашки.


Щоб отримати користь з відходів, команда вчених ретельно промила і висушила використане чайне листя та кавову гущу. Далі їх подрібнили і додали до тіста у масовій частці 1%, 2% та 3%.

Тістечка продемонстрували підвищену концентрацію поживних речовин та поліпшену антиоксидатну дію, пише видання Foodingredientsfirst.

Також вони показали підвищену стабільність при зберіганні. Після 14 днів розвиток мікробів у випічці відбувався значно повільніше, порівняно з контрольним зразком.

Читайте також: Вчені знайшли натуральний рослинний підсолоджувач, що у 300 разів солодший за цукор

Однак тістечка з надто високою концентрацією нового інгредієнту втрачали свою споживчу привабливість через зміну кольору.


Використання відпрацьованої кавової гущі як харчового інгредієнта в інноваційних хлібобулочних виробах може не тільки покращити поживність і смак, але й знизити ризик хронічних захворювань, таких як ожиріння та діабет, говорять автори проєкту.


Окрім тістечок порошок можна додавати до шейків, печива та інших продуктів.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!