Броварі Тернопільщини варять незвичайне пиво з додаванням смородини
«Козівська реміснича броварня» і ТМ «Швейків» створили колаборацію, в межах якої варять виняткове пиво – пиво із смородиною. Відбувається цей процес вже впродовж трьох років, пише SEEDS.
«Селище Козова та село Швейків, де живемо ми й партнери, розташовані поруч, вздовж річки Коропець. Я часто бував у селі Швейків і познайомився там із засновником ТМ Швейків Андрієм Закревським. Разом ми організовували дружні дегустації мого пива та вина й інших напоїв, що виготовляє Андрій.
Мені дуже сподобалося смородинове напівсолодке вино ТМ Швейків. Під час однієї з дегустацій ми вирішили поєднати наші напої та зробити своєрідну колаборацію – пиво з додаванням смородини, яку вирощує Андрій Закревський. За аналогією до коктейлю Kir de Royale, який готують на основі смородинового лікеру, наше пиво ми назвали KIR DE BREW», – розповів журналу «Напої. Технології та Інновації» засновник Козівської ремісничої броварні Володимир Ярема.
KIR DE BREW – насичене смородинове пиво, охмелене американським хмелем Mosaic. Варять його виробники 2–3 рази на рік. Обов’язково у час збору ягід. Крім цього смородину заморожують, щоб зварити пиво, коли сезон цієї ягоди мине.
Читайте також: День поля на Київщині зібрав рекордну кількість аграріїв
До карантинних «ковідних» обмежень та до повномасштабної війни засновники Козівської ремісничої броварні варили пиво для своєї кав’ярні. Нині там працюють тимчасово переміщені люди з Харкова, які мали в Харкові власні кондитерські. Внаслідок воєнних дій їх було зруйновано, а власники знайшли прихисток саме у Козові. Тепер у кав’ярні засновників Козівської ремісничої броварні харківська родина пече торти.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!