Європейські виробники пива і солоду знизили вимоги до якості ячменю
Зниження вимог до якості сировини зумовлено невдалим урожаєм ячменю і низьким рівня білка в зерні. Про це повідомляє agroportal.ua, посилаючись на висновки аналітиків.
Недостатня кількість опадів стала причиною низького урожаю ячменю з поганою якістю зерна в деяких регіонах Німеччини, у всій Польщі, балтійських країнах, Скандинавії. Найгіршою виявилася ситуація з якістю ячменю в Австрії, Чехії, Словаччині та Угорщині.
Крім того, у результаті посухи знизився рівень води в Рейні, Майні, Мозелі, Ельбі та Дунаї, і це фактично паралізувало річкові поставки ячменю.
За таких умов виробники солоду в південній Німеччині і Центральній Європі повинні будуть використовувати у виробництві ячмінь зі своїх запасів, яких може не вистачити для повного забезпечення процесу виробництва продукції. Ще до початку проблем з перевезеннями перехідні запаси ячменю старого врожаю були на мінімальному рівні.
Аналітики також нагадують,що ячмінь високої якості був у дефіциті ще в 2017 році. Вже тоді виробники солоду і пива говорили про необхідність знизити вимоги до якості ячменю.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!