Великі перспективи для сільгоспвиробників відкриваються завдяки тренду на здоровий спосіб життя, стверджують експерти
Тренд на здоровий спосіб життя може сприяти збільшенню доходів українських аграріїв. Окремої уваги заслуговує зацікавленість рослинною продукцією веганами. Попит на веганські продукти в Україні щорічно збільшується в два рази. Про це розповідає «Агроінсайдер».
На думку Рудольфа Краєвського, засновника і генерального директора Vegano Hooligano − мережі веганських кафе з п’яти закладів, розташованих в Києві, Одесі та Івано-Франківську, для аграріїв дана соціальна культура відкриває великі можливості. Поки що вегани споживають переважно імпортну продукцію, оскільки з української не вистачає багато чого − від картоплі до селекційних видів мікрогріну. Співвідношення імпорту та внутрішнього виробництва веган-продукції становить 90:10. У зв’язку з цим перед українськими виробниками відкриваються великі перспективи.
Існує великий попит на зелень, капусту, салат, прянощі, горіхи, яблука, фрукти і ягоди.
У мережі Vegano Hooligano за шість років існування бренду найпопулярніша позиція − це рол з фалафель (рол в лаваші, як шаурма, тільки веган-формату з різними соусами).
Цікаво, що, за спостереженнями експертів, сьогодні половину загального продовольчого кошика України становлять рослинні продукти.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!