Закарпатський винороб виготовляє рідкісні вина з калини та кульбаби   

0 470

Роман Гобан, виноградар та винороб із Хустського району Закарпаття, вже кілька років поспіль виготовляє різні плодово-ягідні вина. Нещодавно винороб презентував новинку – кульбабове вино, пише SEEDS.   

«У галузі виноробства я працюю вже приблизно 5–6 років. Виготовляю понад 10 різновидів вин, серед яких – апельсинове, березово-цитрусове, вино з чорноплідної горобини, яке часто вживають для пониження тиску.  Вино яблучне, вишневе, полуничне, калинове, з рожевої та білої черешні. Також маю новинку – кульбабове вино. Є й виноградні вина. Наприклад, це Семільйон Плюс 2021 року», – розповів Роман Гобан.

Винороб вирощує понад 70 сортів столового винограду, а також фрукти, загальна площа яких – приблизно 2 гектари. Якщо рік неврожайний, то, за словами Романа, він докуповує фрукти для виготовлення вин у місцевих жителів.

«За сезон я виготовляю 4-5 тис літрів вина. Реалізовую вина в основному через соцмережі, відправляємо Новою поштою. Також беремо участь у ярмарках, конференціях тощо. Багато таких подій організовує Довжанська ОТГ.

Столовий виноград реалізовую в основному серед місцевих жителів. Цього року вдавалося продавати через фейсбук. Замовлення по Ужгороді від 3 кг доставляли безкоштовно. Люди активно купували», – згадує Роман Гобан.

Читайте також: Мешканцю Рівненщини вдалось виростити понад 70 сортів винограду на українському Поліссі

Цього року, за словами винороба, попит на вина трішки знизився. Це пов’язано насамперед із тим, що зменшилася купівельна спроможність людей, пише techdrinks.info.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!