Рекорд, якого Україна не знала ніколи: виготовлено небачену кількість крохмалю
Зазвичай в Україні виготовляють вдвічі більше крохмалю, ніж потрібно для внутрішнього споживання. Його масово використовують для приготування ковбас, сосисок та інших м’ясних виробів. Цього ж року може бути виготовлено у чотири рази крохмалю більше, ніж споживають українці. Це буде абсолютним рекордом, повідомляє SEEDS.
“Попередній прогноз картопляного крохмалю в сезоні-2022 звучав як 24 тис. т при внутрішній потребі в 9-12 тис. т, які спрямовуються на виготовлення м’ясних виробів (ковбаси та сосиски). Але на складах крохмальних заводів уже зараз є близько 30 тис. т. До кінця серпня 2022-го ця цифра може сягнути майже 50 тис. т. Це рекорд, якого Україна не знала ніколи”, — зазначає експертка Всесвітнього банку з розвитку плодоовочівництва Оксана Руженкова, пише ukr.net.
Така ситуація на ринку склалася через те, що під час тимчасової окупації Київщини, Чернігівщини, Сумщини значна частина картоплесховищ була знеструмленою, вентиляція не працювала. Більшість продукції з таких сховищ вже не підходила для продажу у свіжому вигляді, тому її спрямували на переробку.
Також зростанню виробництва крохмалю сприяє початок роботи нових переробних підприємств в західних регіонах.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!