Дефіциту овочів в Україні не буде
Розширення площ під овочами борщового набору в регіонах України, які наразі безпечні, мають компенсувати нестачу цієї продукції, спровоковану частковою окупацією та порушенням логістичних зв’язків з південними областями, де таких овочів традиційно вирощували найбільше. Може спостерігатися скорочення пропозиції тепличних овочів, утім, продовольчої кризи Україні вдасться уникнути, вважає заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, пише SEEDS.
“Овочі треба розділити на два сегменти. Дійсно, тепличний продукт буде менш доступним, але він і завжди був більш преміальним. Якщо ж ми говоримо про базовий борщовий набір, то збільшення виробництва капусти, моркви, цибулі та картоплі в західних областях і особистих господарствах населення дозволить перекрити дефіцит від часткового зменшення виробництва на півдні чи сході”, – говорить Тарас Висоцький.
Дефіциту яєць та м’яса птиці також вдасться уникнути, попри те, що частина підприємств галузі, наприклад Чорнобаївська птахофабрика, знищені.
“Чорнобаївська птахофабрика орієнтувалася на виробництво яєць. І до війни ми були експортноорієнтованою країною. В певні роки навіть до 40% виробництва яєць експортувалося. Тому зі знищенням цих об’єктів ми, перш за все, говоримо про скорочення експорту, але дефіциту на внутрішньому ринку не буде. Аналогічна ситуація і з виробництвом м’яса птиці”, – зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства.
SEEDS за матеріалами Вікна-новини
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!