Сік із пшениці виготовляють фермери на Хмельниччині
Вирощування мікрозелені – хороша можливість стати фермером для містян. Таке заняття не потребує наявності земельних ділянок, а інвестиції у ферму порівняно невисокі. Крім того, можна створювати додану вартість продукції, здійснюючи переробку мікрогріну. Через популяризацію здорового способу життя та харчування такі продукти стають дедалі популярнішими, а українські фермери, що займаються мікрозеленню, виграють у конкурсах стартапів, повідомляє SEEDS.
Підприємиця Леся Дячук разом з чоловіком виготовляють сік із паростків пшениці. Їхній продукт зайняв друге місце на битві стартапів у Хмельницькому. Виробники отримали грошову винагороду у розмірі 125 тис. гривень для подальшого розвитку свого проєкту.
“Цей сік дуже популярний у європейських країнах. Український же споживач лише знайомиться з продуктом. Сік із паростків пшениці солодкий на смак та має приємний трав’яний аромат. Якщо зараз, холодного осіннього ранку випити такого соку, ви відразу згадаєте літо. Це покращує настрій. До того ж продукт дуже корисний. Часто ми обираємо спіруліну, авокадо та інші екзотичні продукти, але недооцінюємо корисні культури, які вирощують в Україні”, – розповідає Леся Дячук.
Підприємиця разом із чоловіком створила ферму в Хмельницькому ще два роки тому. Спочатку спеціалізувалися на зелені, зараз зосередились на виробництві соку з паростків пшениці. Продукт не лише п’ють у чистому вигляді, а й додають до коктейлів та різних страв. Бізнес розширився. У фермерів є окрема земельна ділянка для вирощування пшениці та обладнання для витискання соку.
SEEDS за матеріалами МТРК МІСТО
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!