На Рівненщині крафтова сирна ферма стала частиною «Дороги гурманів»
В Україні розширюється мережа крафтових ферм, які займаються не лише виробництвом сільськогосподарської продукції, а й зеленим туризмом. Завдяки цьому з’являються нові туристичні та гастрономічні маршрути. Нещодавно сироварня «Юнікасоль», яка створена у Рівненській області на базі однойменної сімейної молочної ферми потрапила в рейтинг першого українського гастрогіда «Дороги гурманів. 100 крафтових місць України». Цей путівник з гастрономічною картою найяскравіших представників крафтових виробництв з різних куточків країни має на меті познайомити людей з унікальною продукцією місцевих виробників, повідомляє SEEDS.
«Юнікасоль» – це перша крафтова сироварня на Рівненщині, яка була створена в рамках проєкту «Сімейні молочні ферми». Вона була відкрита в березні 2021 року. Власники сімейної молочної ферми «Юнікасоль» приєдналися до проєкту «Сімейні молочні ферми» лише в березні 2020 року і вже за рік відкрили власну крафтову сироварню. Зараз вони утримують 29 голів ВРХ. Фермери планують збільшувати поголів’я, щоб власного молока вистачало на виробництво сирів, оскільки попит на крафтову продукцію стрімко зростає.
Розташована сімейна ферма з сироварнею, яка стала туристичним об’єктом у селі Буща Здолбунівського району.
Читайте також: Дорога сирів: новий туристичний маршрут з’явився в українських Карпатах
Ще одним цікавим проектом у контексті гастротуризму є маршрут «Гуцульські сирні плаї» – маршрут, який презентували цього року виробники унікальних продуктів із захищеним географічним зазначенням – Гуцульської овечої бриндзі (Рахівський район, Закарпатська область) та Гуцульської коров’ячої бриндзи (Верховина, Івано-Франківщина). Активна робота з туристами почалася з липня, але офіційне відкриття маршруту відбулося у вересні.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!