Українські фермери покращують підходи до обробітку соєвих бобів
Українські фермери покращують свій підхід до обробітку соєвих бобів.
Про це сьогодні в ході конференції «Soybean and Meal market» повідомив Олег Онищенко, менеджер з технічних і претензійних питань ІП «СЖС Україна», пише АПК-Інформ.
«Якщо оцінювати показники якості сої минулого сезону відносно попереднього, бачимо певне поліпшення. Ми бачимо, що із соєю все краще і краще починають працювати українські фермери, починаючи зі збирання, закінчуючи різними методами транспортування та навантаження. Ми бачимо, що зменшилася кількість колотих зерен. Так, якщо звичайна норма колотих зерен сої становить максимум 20%, то в урожаї-2020/21 до даного показника нам далеко», – зазначив він.
За даними експерта, також суттєво зменшився показник сміття в досліджуваних партіях української сої. При цьому минулого сезону в сої було виявлено більшу кількість насіння амброзії, ніж попереднього.
«Достатньо однієї насінини амброзії в партії сої, щоб країна отримала чергову нотифікацію», – підкреслив О.Онищенко.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!