На що звертають увагу українці під час вибору свинини?
За середніми річними обсягами споживання курятина в Україні дещо обходить свинину. Утім остання залишається популярним продуктом, повідомляє SEEDS. На що ж звертають увагу українці, обираючи свинину?
Наприклад, у супермаркетах «МЕТРО» та «Сільпо» обсяги продажів курятини та свинини приблизно однакові. Утім, коли йдеться про курятину, на поличках переважає продукція українського виробництва, а асортимент свинини добре представлений як місцевими, так і закордонними виробниками. Про це представники торговельних мереж розповіли під час перемовин з Асоціацією «Свинарі України» (АСУ).
Споживачі активно цікавляться інформацією про продукт, його виробництво та виробника. Основними факторами під час вибору свинини є якість та смак м’яса. Тут ситуація досить неоднозначна.
«Підприємства працюють з різною генетикою та програмами годівлі, реалізують на забій тварин різного віку та кондиції, що впливає на «зрілість» м’яса, а отже, смак та фізико-хімічні показники якості. Це значить, що кожного разу споживач купує «кота в мішку» і може тільки сподіватися, що приготоване м’ясо буде ніжним та соковитим. Тому ритейл налаштований на співпрацю з виробниками, які гарантуватимуть стабільно високу якість продукції з відмінними смаковими якостями», – зазначають в АСУ.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!