На що варто звертати увагу виробникам столового винограду?
Виробництво винограду є досить трудомістким процесом і потребує певних інвестицій не лише у садівництво та догляд, а й у збереження та обробку продукції, зазначає Тетяна Шмаглюченко директор компанії “ВІНС”, що спеціалізується на виробництві столового винограду преміумякості. Поштовхом для виходу на новий рівень для компанії пані Тетяни стало отримання гранту від UHBDP, Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, повідомляє SEEDS.
Минулого тижня під час прессніданку, де обговорювались результати UHBDP власниця господарства розповіла, як розвивається господарство зараз, і що варто врахувати іншим виробникам винограду.
“Охолодження суттєво впливає на якість та термін реалізації столового винограду. Підтримка, яка була надана UHBDP на встановлення холодильної камери обсягом до 10 тонн, дала нам можливість робити попереднє охолодження винограду. Тепер ми можемо місяць-півтора зберігати продукцію, і відповідно ми почали співпрацювати з магазинами. Без охолодження це було б неможливо, адже так продукція зберігається у хорошому стані. Ми почали працювати над створенням власного бренду. Це дуже важливо для подальшого розвитку. Також плануємо переробку продукції – обладнати невелике виробництво родзинок та пастили. Це дозволить нам збільшити період реалізації”, – зазначає Тетяна Шмаглюченко.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!