М’ясо, мед та олія: тепер українські покупці знатимуть країну походження цих продуктів
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства затвердило Порядок і спеціальні вимоги до маркування низки харчових продуктів. Виробників зобов’яжуть вказувати на продуктах країну або місце їх походження, повідомляє прес-служба Мінекономіки.
Маркувати будуть вісім категорій харчових продуктів, вироблених в Україні або ввезених на митну територію України, на всіх етапах їхньої реалізації. Рішення почне діяти через три роки, в травні 2024-го.
Маркуванню підлягають такі продукти:
- м’ясо великої рогатої худоби, свіже або охолоджене;
- м’ясо великої рогатої худоби, заморожене;
- свинина свіжа, охолоджена і заморожена;
- баранина і козлятина свіжа, охолоджена і заморожена;
- їстівні субпродукти великої рогатої худоби, свіжі чи охолоджені або заморожені;
- м’ясо та їстівні субпродукти свійської птиці;
- мед;
- необроблена оливкова олія (virgin olive oil) і оливкова олія екстракласу (extra virgin olive oil).
“Внаслідок прийняття наказу споживачі отримуватимуть більш детальну інформацію про країну або місце походження харчових продуктів. Це також дозволить зменшити можливості для підробки і фальсифікації харчових продуктів”, – пояснив заступник голови Мінекономіки Сергій Глущенко.
Наказ не поширюється на продукти, вироблені для особистого споживання.
У серпні 2019 року в Україні ввели нові правила маркування харчових продуктів. Зокрема, заборонялося обманювати клієнтів щодо властивостей і складу продуктів.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!