Фермери Закарпаття почали висаджувати примхливу, але смачну та прибуткову культуру
Закарпатські фермери нарешті дочекалися потепління, тож готові до висадки солодкого перцю. Ця культура дуже примхлива та потребує особливого догляду: найперше – теплої погоди та хорошого грунту, який забезпечить овочеву культуру мінералами і дасть старт активному розвитку.
Останні три роки, за словами Івана Бабича, стали справжнім випробуванням для фермерів Закарпаття. Урожай у теплицях постійно потерпав від паводків, пізніше був повністю призупинений збут продукції через введений карантин. Зараз попри тривалі весняні заморозки, врожай вдалося зберегти та ще й є можливість його реалізовувати.
Іван Бабич розповідає, займається вирощуванням овочів і зокрема перцю із самого дитинства, тож зараз знає всі тонкощі цього клопіткого процесу. Каже, найперша і головна помилка, якої часто допускаються недосвідчені агрономи – використання нітратів. У своїй практиці чоловік використовує тільки природні речовини.
Розкриває Іван Бабич ще один не менш важливий секрет гарного врожаю. Чоловік додає, найбільш проблемним для агрономів і досі залишається питання збуту продукції. Раніше була змога реалізовувати товар за кордон. Зараз таку можливість фермери втратили.
Вже за кілька днів Іван Бабич планує висадити перець у теплиці. Далі його очікує довготривала та важка праця по догляду за овочем. І вже у липні, сподівається, урожай примхливої, але такої смачної та корисної культури вдасться зібрати.
SEEDS.org.ua за інформацією М-студіо
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!