Надлишок кормів в Україні допоможе розвитку виробництва і експорту м’яса
В Україні не використовується велика кількість кормів. А це може суттєво допомогти розвитку тваринництва в країні, пише SEEDS.
Про це говорив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак під час діалогу на авторському каналі Володимира Клименка.
Економіст переконаний, що структура сільськогосподарського бізнесу в Україні пристосована для того, щоб трансформуватися в конкурентну структуру і систему, якщо вона буде ґрунтуватися на приватному бізнесі.
«Україна може спокійно розвивати виробництво і експорт м’яса, тому, що в Україні для цього вже є надлишок кормів. Більш того, у нас велика кількість кормів насправді не використовується.
Якщо взяти переробку спирту, якщо взяти переробку пива, або тих же фруктів, далеко не всі протеїнові відходи і вуглеводні корми ефективно використовуються.
У нас є великий потенціал підібрати те, що лежить під ногами, і перетворити це у валюту», – зазначив Андрій Ярмак.
«Ми можемо виходити на такі ж показники, як в США. Ми можемо виходити на таке ж за якістю м’ясо, як в США. Ми можемо робити власну переробку та експортувати «охолодженку».
Це шлях розвитку. Він прибутковий. Це б розвивалося швидше. Заважає цьому лише наш інвестиційний рейтинг. Навіть наші внутрішні інвестори дуже часто не вірять в Україну і виводять гроші в інші країни.
Ви, напевно, бачили останній рейтинг економічної свободи, де Україна виявилася економічно не вільною країною в Європі. Це наша головна проблема, що гальмує розвиток доданої вартості в сільському господарстві України», – вважає економіст.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!