Фермери Полтавщини виробляють сири без жодної краплі пальмових олій
Їм набридло, що їхнє молоко мішають із пальмовою олією. Тому фермери Полтавщини відкрили у селі Сагайдак міні-завод з переробки.
Виготовляють тверді сири і готуються робити масло. “Ми годуємо корів екологічними кормами не для того, щоб його псували домішками”, – каже фермер Олексій Кругляк.
Раніше молоко тут скуповувало підприємство з сусіднього району.
“Якщо ми можемо самі переробляти у якісну продукцію, чому б не спробувати”, – ділиться Олексій Кругляк. Тому фермери встановили сучасне обладнання.На добу переробляють до 10 тонн молока. Та створили 10 робочих місць у селі.
“Воно не передбачає переробку пальмових олій, навіть якщо б ми захотіли”, – розповідає Олексій Кругляк.
Керівник фермерського господарства не приховує амбітних намірів протоптати стежку зі своїм товаром до полиць провідних вітчизняних торговельних мереж і навіть за кордон. Зокрема, в Німеччину та інші європейські країни.
Щоправда, спонукають до цього не амбіції, а тверезий розрахунок. Бо, порахувавши собівартість продукції, твердий сир із отієї пробної партії у сільському магазині свого фермерського господарства продають по 230 гривень за кілограм.
Така ціна поки що, як то кажуть, не по зубах для більшості земляків. А здешевлювати товар на шкоду якості фермери точно не будуть – не для того тут бралися за нову для себе справу.
SEEDS.org.ua за інформацією Голосу України
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!