Унікальний буряковий йогурт виробляють на Сумщині
Сумська сироварня O’bereg разом з кафедрою переробки молока Сумського національного аграрного університету (СНАУ) випустили експериментальну партію унікального йогурту з цукатами червоного буряка.
Унікальне поєднання молочної сировини і буряку дозволило підвищити вміст харчових волокон у йогурті на 42%, β-каротину на 13%, на 9% — магнію та вітаміну С, на 8% — заліза, на 4% — кальцію.
Цукати червоного буряка — відмінне джерело харчових волокон. Вони володіють властивостями сорбенту та є пробіотиками (речовинами, що стимулюють ріст і розвиток корисної мікрофлори товстого кишечника).
Аби розпочати масове виробництво бурякового йогурту сировари чекають цукати, виготовлені в СНАУ. Про це сировари повідомили на своїй сторінці у Facebook.
Розвиток міні переробки молока та сироваріння в Україні активізувався. Так нещодавно у Полтаві провели першу конференцію ремісничих сироварів.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!