Досвідчений пасічник розповів як розпізнати фальсифікат меду

0 172

Для досвідченого пасічника імідж — понад усе, вважає 80-річний Адам Левандовський, який має невеличку пасіку у селі Яблунів Косівського району Івано-Франківщини. Досвідчений пасічник розповів як розпізнати фальсифікат меду і не придбати часом солодку підробку.

Адам Левандовський обурюється, як чує про підробки. Радить покупцям перевіряти мед на якість. Каже, що фальсифікат можна відрізнити навіть на нюх та смак. Слід проковтнути десь пів чайної ложечки. Якщо добре дере в горлі — то справжній.

Ще можна дізнатися, чи додали, приміром, крохмаль, — капнувши на ложку з медом йоду. Якщо продукт синіє – то вже обман.

На жаль, іноді продавці додають до меду ще й манку, крейду. Крапелька такого фальсифікату розповзатиметься на еластичному папері. Гірше — хімічні домішки, антибіотики – такі можна виявити лише лабораторно.

Адам Левандовський наголошує, що справжні пасічники підробок не дозволять. Але не можуть гарантувати маніпуляцій недобросовісних заготівельників.

До речі, цієї пори справжність гарантує ще й кристалізований непрозорий мед. Восени не твердне тільки акацієвий. Саме його найбільше підробляють. Тож будьте уважними, щоб не зіпсувати собі насолоду та здоров’я.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією Голосу України

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!