Фермер з Німеччини вирощує під Запоріжжям незвичних чорних курей і звичайних кіз
У той час, коли українці шукають кращої долі та легших грошей в країнах Європи, корінний німець Маттіас Хенце знайшов своє щастя та повну гармонію на українській землі.
Сьогодні він, разом з коханою дружиною Інгою та трьома дітьми мешкає у селі Канівське, Біленьківської ОТГ. Маттіас абсолютно погоджується з українською народною мудрістю, яка стверджує – “Добре там де нас нема”.
Хоча українська земля для нього не є рідною – він тут щасливий, він жодного разу не замислювався над тим, чи не повернутися назад до Європи.
“В нас близько сотні курей звичайних, також маємо чорні кури та блакитні, їхні яйця також почали продавати, м’ясо на разі ні. Маємо близько двох десятків кіз, з їхнього молока робимо сир, також продаємо і плануємо цю сферу розширювати. Щоправда, сьогодні потужностей вистачає хіба на забезпечення попиту постійних клієнтів”, – розповів Маттіас.
“М’ясо ми поки не продавали, бо тільки почали займатися вирощуванням чорних та блакитних курок, а от яйця – 200 грн. за штуку, їх беруть не для споживання, а для розмноження. Погодьтеся, з’їсти за сніданком 400 гривень, то якось не дуже цікаво, але виростити чорну курку і приготувати її м’ясо – це екзотика.
М’ясо чорної курки може коштувати 400 гривень за кілограм. Думаю, що наш промисел буде спрямованим на ресторани китайської та східної кухні. Це точно додасть родзинки меню закладу. А може колись, українці настільки звикнуть до чорних курей, що будуть їх вирощувати у кожному дворі”, – сподівається Маттіас Хенце.
SEEDS.org.ua за інформацією Форпост
Слідкуйте за нашими новинами на Facebook Instagram YouTube-канал
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!