Свинину витісняють зі столу крилаті “конкуренти”
Споживання м’яса в цілому уповільниться у всьому світі, однак вже наступні 9 років воно знову зростатиме. Такі прогнози озвучив старший економіст інвестиційного департаменту Продовольчої сільськогосподарської ООН, керівник проекту технічної допомоги ФАО/ЄБРР Дмитро Приходько під час XI Міжнародного конгресу “Прибуткове свинарство”, повідомляє кореспондент SEEDS.
“Очікується, що до 2027 року споживання м’яса в світі в середньому збільшиться на 2% і сягне 35 кілограмів м’яса на людину на рік”, – розповів Дмитро Приходько.
Однак свинина дещо поступиться своїми позиціями. За словами експерта, прогнозується, що до 2027 року одна людина вживатиме в середньому майже 15 кілограмів пташатини і тільки 12 кілограмів свинини.
Такий “конкурент” – м’ясо птиці – з’явився у свинини з 2007 року, саме тоді їх споживання на світовому рівні зрівнялося, нагадав економіст.
“В Україні за останні 25 років відбулися кардинальні зміни в структурі споживання м’яса. Після розпаду Союзу українці споживали більше яловичини, ніж свинини і м’яса птиці.
Ця ситуація кардинально змінилася в 2004 році. Тоді українці стали споживати більше пташатини. Тут Україна трохи випередила весь світ, бо світ почав це робити тільки в 2007 році”, – додав Дмитро Приходько.
Слідкуйте за нашими новинами на Facebook Instagram YouTube-канал
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!