На Херсонщині науковці Інституту тваринництва степових районів “Асканія-Нова” розводять за пришвидшеною – бройлерною технологією ягнят асканійської селекції.
“Ми вже отримали в другому поколінні чудові генотипи, які гарно себе почувають на півдні України”, – розповів директор Інституту тваринництва степових районів “Асканія-Нова” Юрій Вдовиченко.
Нова порода створюється шляхом схрещення генотипів трьох м’ясних порід: двох зарубіжних та однієї української – асканійської селекції.
Як наголосив директор Інституту, всі селекційні розробки проводяться з урахуванням сучасних вимог та викликів. На момент забою тушка 6-8 місячного ягняти має бути вагою рівно 20 кг. Тільки такі стандарти визнають на міжнародному ринку – і при розробленні технологій це враховують.
Крім того, вільних пасовищ на Херсонщині немає – їх не вистачає в усьому світі. Тож, передбачена технологія стійлово-вигульного утримання тварин, з обмеженим використанням пасовища.
При цій технології вівці швидко набирають вагу, а м’ясо залишається ніжним. У результаті отримують продукт, що користується високим попитом – бройлерна ягнятина.
Інститут тваринництва “Асканія-Нова” – національний науковий центр з вівчарства, отже він має стати головним осередком відродження галузі на Херсонщині і в Україні.
SEEDS.org.ua за інформацією Херсонської ОДА
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!