Українські сировари змушені поступитись ціною
Українські виробники сирних продуктів, втративши можливості збуту в колишніх обсягах, намагаються наростити виробництво справжнього сиру.
Як результат – загострюється конкуренція на внутрішньому ринку, який і без того сильно страждає від засилля імпортної, відносно недорогої продукції.
Навесні для утримання продажів сировари змушені вдаватися до помітного зниження цін.
Незважаючи на передбачуване збільшення купівельного попиту на свята, багато хто в квітні знизив ціни для дистриб’юторів на традиційні сири до 140- 150 грн/кг. У продажах по акції вартість буває і помітно нижче.
Про проблеми українських сироварів свідчить виробнича статистика. За підрахунками Інфагро, за перший квартал випуск напівтвердих сирних продуктів скоротився приблизно на третину, до 14 тис. тонн. А ось випуск справжнього сичужного сиру виріс на 5%, до 19 тис. тонн.
Особливо помітним був спад у виробництві сирних продуктів (до 3,4 тис. т) і зростання випуску справжніх сирів (до 6,8 тис. т) в минулому місяці.
Різниця у виробництві сиру і сичужних продуктів буде збільшуватися і далі за рахунок зменшення виробництва сирного продукту.
SEEDS.org.ua за інформацією ІНФАГРО
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!